A MikulásGyár nyitó sajtóközleménye           

A MIKULÁSGYÁR 2022-es évi rendezvényének hivatalos sajtóanyaga

 

Új helyszínen, a Városháza park - a Szolidaritás parkjában nyitja meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a MikulásGyár. Itt az ajándékokat december 22-ig várják. A szervezők szmításai szerint az elmúlt 17 évben nagyjából 660-690 ezer ember küldött ajándékot a jótékonysági szervezetnek, hogy azokat rászorultsági alapon osszák szét. 

 

Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője idén azt kéri: tartós élelmiszert (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, burgony, alma, narancs, csokoládé, keksz stb.), zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzanak.

 

“A MikulásGyár karitatív fesztivál a Somló Tamásról elnevezett színpadon csaknem 100 ingyenesen látogatható gyermekműsort és könnyűzenei koncertet szervezett a közönség számára” - mondta Zsolnai.

 

 

Az elmúlt évek karácsonyai valahogy mások, ebben az évben pedig különösen szükség van az összefogásra, az összetartásra és az összetartozásra.  Budapest összetartó közösség, ezért idén a Főváros létrehozta a Szolidarítás parkja téli koncepciót, mely a MikulásGyár és a Baptista Szeretetszolgálat karitatív tevékenységeit öleli fel, támogatja és egymást erősítve segít egy jó ügyet, a Városháza parkban. Idén a Családok Átmeneti Otthonába is megérkeznek a szeretetcsomagok: összesen hetven rászoruló család kap tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint édességet tartalmazó csomagot – tudtuk meg a Fővárosi Önkormányzattól.

 

„Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a vásárlóinknak új generációs élményt nyújtsunk, illetve a lehetőségeinkhez mérten a társadalomnak és a környezetünknek a saját eszközeinkkel segítséget nyújthassunk ezen az emblematikus kezdeményezésen keresztül. Ezt fontos feladatunknak tartjuk.”mondta Deutsch Krisztina, az Etele Plaza bérbeadási és marketing igazgatója

 

Az Oltalom Egyesület idén egyedüliként jelenik meg a MikulásGyár stratégiai partnereként. Az Egyesület a nagy gyűjtőpontokon látja el a szakmai feladatokat, valamint munkatársaik irányítják az országosan beérkező adományok kiosztását is.

 

A Budapesti Operett Színház és a Pesti Magyar Színház is csatlakozott a MikulásGyár kezdeményezéséhez. Mindkettő színház aulájában hivatalos gyűjtőpontot helyzetek el, ezeken a pontkon is várják a jól szállítható, csomagolható adományokat. 

 

Az Operett Színház művészei egy musical és egy operett összeállítást is készítettek a MikulásGyár részére, amelyeket a MikulásGyár rendezvénysátrának színpadán mutatnak be a nézőknek.

 

A Pesti Magyar Színház - Ifjúsági- és Családi Színház kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, évek óta küldetésének érzi a hátrányos helyzetű emberek segítését, támogatását. Nagyszínpadi előadásai mozgás, - látás, - hallássérültek számára akadálymentesítve is elérhetők. Munkájuk elismeréseként aranyfokozatú színházi minősítést kapott. „Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb nemes ügyhöz csatlakozhatunk! Bízunk benne, hogy megannyi gyermek és család karácsonyát tehetjük szebbé!”  - nyilatkozta a Farkas Kitti, a Magyar Színház kommunikációs referense. 

 

További információ: endre.zsolnai@mikulasgyar.hu, +36 30 432 0315

 

Budapest, 2022. november 30.


Powered by Cocoagraphix | Hosted by Ruffnet